Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny
Omega-3 mastné kyseliny sú látky, ktoré si naše telo nevie samo vytvoriť. Pritom sú omega-3 pre nás a náš metabolizmus kľúčové. Ako ich ale správne doplňovať? Z rastlinných alebo radšej živočíšnych zdrojov? Čo je lepšie?
Živočíšne alebo rastlinné omega-3?
Rastlinné omega-3 obsahujú predovšetkým mastnú kyselinu ALA. Kyselina ALA je ale sama o sebe pre naše telo nevyužiteľná, a preto dochádza k jej premene na EPA a následne tiež na DHA. Telo je ale schopné premeniť iba 2-5 % pôvodného množstva. U rastlinných omega-3 je tak vstrebateľnosť len veľmi malá, zatiaľ čo živočíšne omega-3 naše telo vstrebáva až na 98 %!
Živočíšne omega-3 mastné kyseliny sú mnohonásobne účinnejšie oproti rastlinným
Kde nájdeme živočíšne omega-3?
Nenahraditeľným zdrojom živočíšnych omega-3 mastných kyselín sú všetky druhy morských rýb, predovšetkým tie tučné pochádzajúce z chladných vôd. Ako príklad môžeme uviesť sleďa, lososa, makrelu, sardinky či tuniaka.
OmegaMarine Forte+ obsahuje kvalitný rybí olej z nórskych lososov bohatý na DHA a i EPA. Pokiaľ nekonzumujete aspoň 3xtýdženne tučné morské ryby podľa odporúčaní Európskych zdravotníckych úradov, môže byť pre vás vhodnou alternatívou zaistenie si dostatočného príjmu omega-3 konzumáciou kvalitných výživových doplnkov. Pre podporu normálnej funkcie srdca, mozgu a očí stačia 2 malé kapsule denne. Vyskúšajte produkt OmegaMarine Forte+ ZADARMO, zaplatíte iba poštovné 1,95 €.
* platíte iba poštovné 1,95 €