Kedy užívať omega-3? Keď vám záleží na zdravom srdci!

Počuli ste už o pozitívnom vplyve omega-3 kyselín na naše zdravie, ale neviete, či sa hodí aj pre vás? V tomto článku sa zameriame na to, ako prospievajú srdcu a dozviete sa i to, kedy užívať omega-3.

Kedy užívať omega-3? Keď vám záleží na zdravom srdci!

Čo  sú to omega-3? 

Ide o mastné kyseliny, ktoré sú súčasťou tuku. V rôznej koncentrácii ich nájdeme ako v olejoch, tak aj v živočíšnych tukoch. Najlepším zdrojom je potom rybí tuk. Kedy užívať omega-3? Ideálne každý deň!

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny si ľudské telo nevytvára a je odkázané na skladbu nášho jedálnička. Ako nám teda prospievajú? 

  • Sú dôležité na vývoj mozgu a nervovej sústavy,
  • podporujú zrak,
  • podieľajú sa na udržanie normálneho stavu srdca.

Mastné kyseliny sú pokladom na zdravé srdce

Omega-3 sa skladajú z kyselín EPA a DHA. Práve kyselina EPA sa pri dennej dávke 250 mg podieľa na správnom fungovaní srdca a tým pádom aj celej cievnej sústavy. Omega-3 majú pozitívny vplyv aj na škodlivé tuky v našom jedálničku – dokážu eliminovať ich nežiaduce pôsobenie. 

Omega-3 prospievajú úplne každému. Zatiaľ čo u detí sú dôležité na vývoj mozgu, dospelí a seniori ocenia práve to, aké prospešné sú pre srdce. 

Kedy užívať omega-3?

Pokiaľ nemáte nejakú kontraindikáciu s liekmi, ktoré dlhodobo užívate, doprajte si omega-3 kedykoľvek. Pravdou je, že omega-3 potrebuje každý človek po celý život. Na ich príjem myslite hlavne vtedy,  keď konzumuje málo rýb. 

Rybí tuk je najcennejším zdrojom omega-3 mastných kyselín. Týždenne by sme mali zjesť 2-3 porcie ryby – to je množstvo, ktoré nám zabezpečí potrebný príjem omega-3.

Nemáte ryby radi alebo sa vám zdajú príliš drahé? Určite dopĺňajte aspoň rybí tuk v kapsulách! Snažte sa pritom hľadať produkt, ktorý obsahuje aj vitamín D
 

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM ZADARMO*

*platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár