Podpora imunity u dospelých začína vitamínom D

Hľadáte osvedčený prostriedok na podporu imunity u dospelých? Najskôr sa uistite, že máte dostatok vitamínu D. Ten tu totiž hrá hlavnú úlohu.

Podpora imunity u dospelých začína vitamínom D

Čím jednoduchší, tým lepší

Na trhu existuje mnoho prípravkov na podporu imunity u dospelých a mnohé majú nekonečne dlhé zloženie. Keď sa na nich pozriete zblízka, zistíte, že z každej účinnej látky tam nájdete len zanedbateľné množstvo. V takýchto prípadoch kvantita predbehne kvalitu a zákazník časom zisťuje, že produkt očakávaný výsledok nepriniesol.  

V otázke podpory imunity sa musíme najskôr zamerať na živiny, ktoré organizmus skutočne potrebuje. Jednotkou je vitamín D.

Vitamín D v spojení s tukmi nakopne vašu imunitu

Viete prečo? Vitamín D patrí medzi skupinu vitamínov rozpustných v tukoch, preto je ideálne prijímať ho spolu s tukmi kvôli lepšej vstrebateľnosti. Najmúdrejšie je spoľahnúť sa na rybí tuk v kapsulách – ten totiž obsahuje vitamín D v prirodzenej podobe. A okrem toho touto cestou doplníte i cenné omega-3 kyseliny

Ostatné zdroje vitamínu D obsahujú omnoho menej. ide napríklad o huby alebo vajíčka. Ryby a rybí tuk sú skrátka pre naše zdravie najlepšie a ten, kto ich vôbec neje, sa o veľa ochudobňuje.  

Mysleli ste, že vďaka slniečku máte dostatok vitamínu D?

Možno to tak naozaj je. Pre mnohých ľudí  je však prekvapením, že samotné slniečko nestačí – na to, aby sa vitamín D dokázal v našej koži vytvoriť, sú potrebné aj ďalšie podmienky:

  • je dôležité, aby bola slnku vystavená celá plocha pokožky,
  • tvorbe vitamínu D bránia opaľovacie krémy,
  • na slnku musíme takto stráviť aspoň 20 min denne.

Zásadný je aj poznatok, že vitamín D sa neukladá do dlhodobých zásob. Každý by si ho mal kvôli tomu pravidelne dopĺňať po celý rok. Na podporu imunity u dospelých je to voľba č.1! Pokiaľ chcete pomôcť svojej imunite, zamerajte sa najskôr na poctivý príjem základných vitamínov a až potom pátrajte po ďalších doplnkoch na báze byliniek či ďalších látok. 

A nezabudnite – podpora imunity u dospelých sa tiež spája s celkovou zdravou životosprávou a dobrou duševnou pohodou!

OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM ZADARMO*

*platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár