Prečo je pri výbere omega-3 dobré sledovať, aký je obsah kyseliny dokozahexaénovej?

Omega-3 majú rôzne oblasti pôsobenia. Podľa toho, čo od nich čakáte, sa oplatí sledovať pomer mastných kyselín. V čom je špecifická kyselina dokozahexaénová?

Prečo je pri výbere omega-3 dobré sledovať, aký je obsah kyseliny dokozahexaénovej?

Vyberáte výživový doplnok s omega-3?

V tom prípade sa uistite, že správne rozumiete jednotlivým mastným kyselinám. Nie je to totiž iba jedna kyselina omega-3, je ich viac. 

Poďme si najskôr zhrnúť, na čo sú dobré:

  • Podporujú činnosť mozgu.
  • Sú dôležité na správnu funkciu srdca.
  • Podieľajú sa na fungovaní nervového systému.
  • Pomáhajú udržať si dobrý zrak.

Jednotlivé polia pôsobenia sú viac alebo menej ovplyvnené aj konkrétnymi mastnými kyselinami. Podľa toho, čo je vaším cieľom, by ste mali vyberať produkt s adekvátnym zložením. Vezmime to z druhého konca: niektoré výživové doplnky s omega-3 sú určené prevažne na podporu srdca a ciev, iné sa orientujú na mozog a nervovú sústavu. Samozrejme sú tu aj také, ktoré majú vyvážený pomer omega-3 kyselín a je možné o nich povedať, že sú univerzálne. A samozrejme platí aj fakt, že všetky omega-3 sú zdravé a je žiaduce ich doplňovať.

Teraz si mastné kyseliny omega-3 trochu priblížime:

Kyselina dokozahexaénová

Čiže kyselina DHA je práve tá, ktorá prospieva viac mozgu a nervom. Radi by ste boli bystrejší? Viac si toho zapamätali a rýchlejšie reagovali? Máte pocit, že vaše myšlienky sú nejasné, nedokážete okamžite niečo vymyslieť a fantázia je preč? Kyselina dokosahexaénová je výborná na podporu kognitívnych funkcií mozgu.

Človek ju potrebuje od samého začiatku bytia. Už v maternici sa začína vyvíjať mozog a nervová sústava, na čo sú omega-3 potrebné. V prvých rokoch života, keď sa dieťa musí naučiť obrovské množstvo informácií a schopností, hrajú omega-3 kľúčovú rolu.

Lenže my sa neprestaneme učiť nikdy, len je to v dospelosti iné, než v škole. Až do konca života budeme zamestnávať svoj mozog miliónmi nových podnetov. Vedeli ste, že schopnosť naučiť sa niečo nikdy nevyhasína?

Kyselina DHA nám pomáha od narodenia do smrti a je len otázkou, kedy ju potrebujeme viac.

Kyselina eikosapentaénová

Známa ako kyselina EPA sa stará skôr o srdce a cievny systém. Odporúča sa hlavne dospelým, u detí je zásadnejšia kyselina DHA. Ak chcete primárne výživový doplnok na srdce, sledujte zloženie. Mala by tu prevažovať práve kyselina EPA.

Omega-3 si telo nevyrába a ich hlavným zdrojom je rybí tuk. Doprajte si ryby aspoň 2–3× týždenne a často striedajte ich druhy. Nebojte sa ani rybieho oleja – dnes už sa vyrába bez pachuti a je jednoduché ho užívať v kapsulách.



OmegaMarine PREMIUM balení

OmegaMarine PREMIUM

Najpredávanejšie omega v SR
Vyskúšajte ZADARMO*

* platíte iba poštovné a balné 1.95€


©2024 NaturaMed Pharmaceuticals s.r.o.
Odosiela sa...

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM ZADARMO*

*platíte iba poštovné a balné 1,95 €

Načítavam formulár